Trening av Border Collie

Border_Collie_liver_portrait

I arbeidet med å trene en gjeterhund gjelder først og fremst å være tålmodig. Man må forstå hunden og se når den er moden for noen oppgaver. Train deg, krever for mye eller går for fort, kan det skje at du får en lat hund som ikke klarer å ta initiativ eller du risikerer å få en hund som er usikker på hva som kreves av ham. Dette er viktig for å unngå. Det er ikke en robot du ønsker uten en intelligent, tenkning kollega. Man må også ha en gjeterhund som har tillit i sammenstøt med kyr og sauer, og det må ikke være en break-trent Border Collie.

Sirkel

Når hunden har blitt tent, kan det godt være oppvarmet til dyr. Ved at det å bevege seg i sirkler rundt sauene med deg i mellom, kan du enkelt kontrollere avstand og unngå at hunden styrter inn i flokken og knuser det. Hvis du plasserer den for å bryte hundens øyekontakt med sauene har størst mulighet til å påvirke det. Tillate ung hund få sirkle flokk styrker også hans selvtillit. Det gjør ham til å føle at han kan holde opp dyrene. Det er imidlertid viktig å endre retning fra tid til annen for å hindre at hunden løper bare for løpe skyld. Ganske snart du bør være i stand til å skjelne om hunden viser predisposisjon å balansere når du flytter rundt sauene.

Balansetrening

Jeg starter alltid med balansetrening. Dette betyr at valpen må lære å alltid trykke sauene til meg. Denne treningen tar forskjellige mengder tid for forskjellige hunder. Noen lærer det direkte eller kan allerede være der, mens andre kan kreve mange måneder før den er helt inne. Selv senere i videre opplæring balansetrening er vi alltid på begynnelsen og slutten av skiftet.

Man kan si at balansen er gress blanding grunnleggende prinsipp. Dette betyr at hunden skal alltid være på den motsatte siden av dyrene enn man gjøre. Ofte du tar deg tid til å bidra til å avklare balansen prinsipper. Er du i tolv, bør hunden være på seks med sauene mellom deg og hunden. Du ta på deg siden tre, bør hunden flytte på ni. Vanligvis er dette instinktet i hunden, men forskjellige hunder har forskjellig svært balansere seg. I begynnelsen får du hjelpe hunden til å finne balansepunktet. Hvis det er slik at den unge hunden ikke helt forstår du hjelpe det til å begynne med av seg selv ser ut til å være i balanse. Som tiden går, forsiktig begynne å kreve at hunden ser ut til å balansere til meg og ikke omvendt. Denne øvelsen gjøres ved å flytte rundt sauene og motvirke hunden tilbake hvis han har en tendens til å kretse rundt deg.

Group of happy dogs

Ung hund å være i dette ledd lære å alltid ha rett til å sørge for at sauene holder sjåføren. Han må også lære å respektere sau og fin og langsom og med god avstand at sauene kommer til meg. Den eneste kommandoen jeg bruker i denne posisjonen, «stopp» og «gå bak».

Fremdrift

I forbindelse med balansetrening begynner å bli gradvis legge mer og mer kjøretrening. Dette betyr forsøket på å ta ledelsen og ha sauene bak paddock. I denne posisjonen, må hunden lære å ikke presse for mye. Han må være en passende avstand for å sikre at sauene trygt kan gå av driveren. Ofte vil den unge hunden trykke for mye og når som helst forbi føreren slik at han kan løpe rundt og plukke opp sauene igjen. Dette må forhindres. Det er forskjellige måter å komme til det, og du må prøve den metoden som passer meg og min hund. Ett alternativ er å sette hunden i balanse og så åser med sau unna hunden. Man tar opp hunden med en rolig «fremover». Umiddelbart når hunden begynner å stige du sier «slow» og prøve å få hunden til å forstå at det ikke vil starte for kjempeflott og ikke kommer i gang. Et annet alternativ er å stadig være hunden når du merker at pressen for mye. Omsider hunden lærer seg å ikke presse for mye, fordi det ikke går på. Et tredje alternativ er at når hunden blir trykket brått snu og gå mot hunden og si for eksempel «gå vekk med deg.»

Noen av disse metodene er litt vennligere for hunden og noen er litt vanskeligere. Prøv det ut og føler for den metoden som passer deg og hunden din beste. Har du en litt mer forsiktig hund, kan du bruke den mildere metode, men hvis hunden din er veldig sterk, kan du også ta i mer.

border-collie

Høyre og venstre

Når jeg ser at hunden håndterer denne jobben bra og sakte, begynner jeg å sette på venstre og høyre trening. Fra begynnelsen, jeg sørge for å gjøre det uten å forstyrre hundens balanse. Jeg gjør det ved å flytte meg til venstre mens du legger kommandoen «venstre». Fordi hunden nå lært å balansere han reagerer ved å gå til venstre. På denne måten har jeg en hund forståelig måte gjort ham gå til venstre på min kommando. Etter hvert ser jeg at han begynner å forstå, kan jeg begynne å ta hunden til venstre og rett ut av balanse. Det betyr at jeg kan stå bak og fortsatt klarer å få hunden til å gå til venstre ut av balanse på min kommando. En advarsel er på plass her: ikke gå for fort. Starten krever ikke til venstre eller høyre for tidlig. Du må trene på så lenge at man ser at hunden virkelig forstår hva ordet betyr. Det er også svært viktig å ikke gjøre feil. Hunden er motsatt deg, og til høyre og venstre må være fra hundens perspektiv. Tenk nøye før du plasserer den kommandoen du egentlig vet hvilken vei hunden å gå hvis du sier for eksempel «riktig».

I forbindelse med høyre- og venstre-trening bør prøve å legge til noen trusler for å få hunden til å flanke pent i sidebevegelse. Det søkes er at hunden fra start til stopp i samme avstand til sau. Noen hunder har dette i seg selv, og hvis du trykker hunden for mye når det er liten, kan det bli for samtidig eldre. Du ønsker ikke en hund som beveger seg bakover sideveis bevegelse, som den mister trykket på sauene. Derfor må man være forsiktig med flanke trening. Prøv å se hva din hund og huske på at det vil bli automatisk videresendt når det blir eldre. Har hunden mye sug mot sau kan ta på seg litt mer.

Nedlasting

Egentlig er det nedlasting som er den mest fantastiske ting med en gjeterhund. Vi bønder har alle bidratt til å løpe rundt og jakte kviger og sauer gått ut av beite i sommer. Kanskje du må være 10 gutter som kjører vettet av seg for å jakte en rastløs kvige på beite. Hvordan trener du en Border Collie og kan trygt stå i åpningen og sende ut hunden på et tog s.

Hämtträningen er egentlig en forlengelse av balansetrening. Hunden må gå ut for å prøve å komme i balanse. Det er bare det at avstanden til sauene er større. Ta det med ro med hämtträningen. Start med svært korte nedlastinger. Det er nok bare noen få meter til å begynne med. Det er viktig at begrunnelse er sikker før du sender hunden for lange nedlastinger. I grunnleggende opplæring, jeg som sjåfør sørge for at hunden holder en fin distanse som han runder sauene. Jeg har alltid satt en stopper når hunden nådde balansen bak dyrene, og deretter hunden skal være rolig start stasjonen på sauen mot meg. Alt dette har jeg allerede praktiseres i forbindelse med balansen drivning- og sideveis bevegelse trening. Nå henger det på meg som en coach for å få hunden til å forstå at disse grunnleggende reglene gjelder selv når avstanden til meg er lengre.

Som jeg forlenge avstanden til sauene, må jeg sørge for at hunden har en dybde rundt sauene, stoppe og starte stasjonen rolig. Her er noen forskjellige metoder. Kanskje det enkleste er at jeg sette hunden langt fra sau og deg selv, gå og stå i dyrene. Når jeg finner meg selv i sau når hunden kommer og er i nærheten for å sørge for at han gjør jobben sin skikkelig. En annen variant er at jeg står i hunden og sender det ut på hämtet. Når jeg ser at hunden ikke holder avstand uten sugd inn, jeg stoppe det. Jeg går dit, spør meg selv mellom hunden og sauene og sender det ut igjen med en sideveis bevegelse kommando. Denne sistnevnte tilnærmingen har en tendens til å gi litt raskere resultater, men man må være forsiktig. Noen hunder kan få litt usikker på slutten, og du kan noen ganger se en tvil, «Jeg kunne bo her.» Det må være veldig oppmerksomme på. Du absolutt ikke vil ha en hund som er for treg til slutt, eller kanskje nøle. Jeg har en haug med sauer som er på vei for å imøtekomme til skogen hunden må være rask.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s